"De Vestiaire" Kerksken -Thieulain

Rate this item
(0 votes)

Benjamin Dochier : « Zonder enige twijfel de mooiste titel »

 

 

Deze elfde titel voor Kerksken – de 4de opeenvolgende -, zijn de « Michiels Boys » gaan halen met hun karakter en inzet. « Dat is het minste wat je kan zeggen. En ik zal niet ontkennen dat dit veruit de mooiste is omdat we er zo hard voor hebben moeten knokken », steekt  Benjamin Dochier van wal, die op een heel erg hoog niveau speelde op het einde van het seizoen. « We hebben te maken gekregen met heel wat blessureleed, we dachten dat de goden ons niet goed gezind waren. Voor mij persoonlijk was de eerste seizoenshelft verbrod omwille van die tendinitis aan de pees waarmee ik toch verder moest spelen. Daarna was er de blessure van David (De Vits) in Baasrode, dan die van Eddy (Charloteaux) in Thieulain, maar we moeten onze hoed af doen voor Sam (Vercauteren) en Maarten (Roelandt) want het was zeker niet vanzelfsprekend om op zo een cruciale fase in de ploeg te komen. En bovenop al het getoonde talent de afgelopen seizoenen hebben we ook bewezen dat er een ploeg staat, een groep met karakter die het hoofd kan bieden aan al die tegenslagen. We wisten dat we het moeilijk gingen krijgen maar dat we zeker konden winnen. Vandaag hebben we afgezien, maar we hebben het toch maar weer gedaan. »

Na een schitterend begin heeft Kerksken het een beetje laten afweten. « Dat klopt inderdaad, we hebben hier en daar een vijftien te makkelijk weg gegeven. Dit zorgde ervoor dat Thieulain weer vertrouwen kreeg en hun talent weer kwam bovendrijven. Daar waar we de indruk hadden dat onze tegenstanders het geluk vaak aan hun zijde hadden hebben wij toch ook de nodige meeval gehad op 4-6 en 40 gelijk met de kaats achteraan en Nico (Nantel) goed gevolgd was. Op die manier konden we terug bijbenen en we wisten dat we, mits een goede start na de rust, de bovenhand konden nemen en onze tegenstander mentaal konden breken, wat ook gebeurde. »

Kerksken komt dus in de geschiedenisboeken met deze 11de titel. « Dat klopt, maar dat zal morgen pas doordringen denk ik, want elke titel zorgt voor een pak emoties. Ik weet niet hoe goed of slecht we ons morgen zullen voelen (NvdR: wat wordt het niveau van de Supercup). »

« Thieulain heeft vandaag zichzelf verslagen. We hebben meerdere keren de kans gekregen om afstand te nemen van Kerksken, al in de eerste helft, maar vooral op 7-8 hebben we het laten liggen », vertelt Philippe Gossuin die zijn carrière dus afsluit met een vreselijke ontgoocheling. De tweevoudige winnaar van de « Gouden Handschoen » was zich bewust van deze gemiste kans en was heel emotioneel. « Kerksken had het de laatste weken niet onder de markt, te beginnen tegen Baasrode, ze stonden meer dan eens op achterstand, maar bleven altijd geloven in hun kwaliteiten om uiteindelijk toch het laken naar zich toe te trekken. Iets wat Thieulain momenteel nog niet kan. Ik hoop dat dit in de toekomst wel zal lukken. »

We mogen niet meer spreken van jeugdzonden in het geval van Thieulain. « Wij willen altijd op zoek gaan naar een uitzonderlijke prestatie terwijl Kerksken altijd het hoofd koel houdt en weet dat de oppergaai het belangrijkste is. Onze tegenstanders hebben het goede moment afgewacht om toe te slaan, net zoals vorige zaterdag bij ons in Thieulain. »

Tanguy Metayer, één van de favorieten voor het gala van de « Gouden Handschoen » dat komende vrijdag 5 oktober vanaf 20u plaats vindt te Thieulain, moest toegeven dat « ze aan elkaar gewaagd waren maar net iets te kort kwamen om te winnen. We zijn dus wel ontgoocheld maar moeten hieruit onze lessen trekken om volgend seizoen nog sterker voor de dag te komen en af te werken wat we dit seizoen zijn begonnen. »

Eric de Boer

 

Read 3942 times

Presse

Saison 2020 - Seizoen 2020

22 juin 2020
Saison 2020 - Seizoen 2020

Saison 2020 Après examen par les membres des différentes difficultés rencontrées par certains clubs, le renoncement d’autres clubs à jouer cette année, il a été décidé que la fédération nationale...

Overlijden - Deces Pol Fiasse

25 mai 2020
Overlijden - Deces Pol Fiasse

Nous apprenons le décès de M. Pol Fiasse père de Xavier Fiasse.La NK-FNJP présente à Xavier et sa famille ses plus sincères condoléances We vernemen het overlijden van Mr. Pol...

José Letroye une légende de la Balle Pelote - Kaatslegende José Letroye

28 décembre 2018
José Letroye une légende de la Balle Pelote - Kaatslegende José Letroye

José Letroye Né > 23/02/1937 Décédé > 24/12/2018 Premier Gant d’Or en Balle Pelote en 1973 Cinq fois champion de Belgique > avec Braine-Le-Comte en 1956, 1958 , 1960 et...

100 pagina’s om alles te weten over het seizoen 2019

25 décembre 2018
100 pagina’s om alles te weten over het seizoen 2019

100 pagina’s om alles te weten over het seizoen 2019 De NK-FNJP en de FJPWB willen hun communicatiebeleid moderniseren en hebben hiervoor aan Eric de Boer en zijn team gevraagd...

Liens

Aile Nord
https://kaatsentiteitvlaanderen.be
Aile Sud
https://www.fjpwb.ovh
Sidebar Ad 4

Contactez nous

Address: Burght 26, B-1547 Bever

Tel: +32 (0)496/26.14.41

Fax: +32 (0)54/58.99.65 

Email: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Website: http://www.nk-fnjp.be

 

Nos Sponsors